YURIDIK FAOLIYATDA ONLINE LEARNING USULLARINING QO‘LLANILISHI (Modern education and development, 2024)
Ushbu tadqiqotda yuridik faoliyatda onlayn learning usullarining qo‘llanilishi va ulardan foydalanish bosqichlari haqida ma’lumot beriladi. Onlayn o‘rganish shakllarining Legal tech vositasidagi ahamiyatini to‘laqonli ochib beradi. Bunday shakldagi ta’lim tizimining O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligida, yuridik faoliyatda va xalqaro qonunchilikda qo‘llanilishi to‘g‘risida, shuningdek uning kelajakdagi tendensiyalari qanchalik yuridik amaliyotda sezirarli darajada o‘zgarishi haqidagi ma’lumotlar keltirilib o‘tiladi. Yuridik sohada rivojlanayotgan mamlakatlarning tadqiqotchilari o‘tkazgan tadqiqotlar va ularning natijalari bilan birgalikda yuridik faoliyatda onlayn learning usullarining qo‘llanilishiga doir fikr-mulohazalari bayon etiladi. Shu bilan bir qatorda ushbu sohani rivojlantirishga oid muallifning shaxsiy takliflari ham keltirilgan.В данном исследовании представлена ​​информация об использовании методов онлайн-обучения в юридической деятельности и этапах их использования. Он в полной мере раскрывает важность форм онлайн-обучения в сфере юридических технологий. Приведена информация о применении данной формы системы образования в законодательстве Республики Узбекистан, юридической деятельности и международном законодательстве, а также о том, как ее будущие тенденции существенно изменятся в юридической практике. Вместе с исследованиями, проведенными исследователями развивающихся стран в правовой сфере, и их результатами представлены мнения об использовании методов онлайн-обучения в юридической деятельности. Кроме того, представлены личные предложения автора по развитию данного направления.This study provides information on the use of online learning methods in legal activities and the stages of their use. It fully reveals the importance of online learning forms in the field of legal technology. Information is provided on the application of this form of the education system in the legislation of the Republic of Uzbekistan, legal activity and international legislation, as well as how its future trends will change significantly in legal practice. Together with studies conducted by researchers in developing countries in the legal field and their results, opinions on the use of online learning methods in legal activities are presented. In addition, the author's personal proposals for the development of this area are presented.