VOKAL VA XOR MALAKALARI ORQALI O’QUVCHILARDA ESTETIK TAFAKKUR VA IJODIY QOBILYATLARNI SHAKLLANTIRISH (Modern education and development, 2024)
ushbu maqola, o'quvchilarda estetik tafakkur va ijodiy qobiliyatlarni shakllantirishda vokal va xor malakalarining o'rnini tahlil qiladi. Maqolada, vokal va xor darslarining o'quvchilarni nafaqat musiqiy savodxonlikka, balki estetik jihatdan go'zallikni tushunishga va ijodiy fikrlashni rivojlantirishga ham yordam berishi mumkinligi haqida muhokama qilinadi. Vokal va xor faoliyati orqali o'quvchilarda musiqiy idrokni, emotsional sezgirlikni va o'zini ifodalash qobiliyatlarini rivojlantirishda qanday usullarni qo'llash mumkinligi ko'rsatilgan. Bundan tashqari, maqolada estetik tafakkur va ijodiy qobiliyatlarning o'zaro bog'liqligi, shuningdek, ta'lim jarayonida bu ko'nikmalarni qanday qilib samarali shakllantirish mumkinligi haqidagi nazariy yondashuvlar tahlil qilinadi.this article analyzes the role of vocal and choral skills in the formation of aesthetic thinking and creative abilities in students. The article discusses the possibility of vocal and choral classes helping students not only to acquire musical literacy, but also to understand beauty aesthetically and develop creative thinking. It shows what methods can be used to develop musical perception, emotional sensitivity and self-expression skills in students through vocal and choral activities. In addition, the article analyzes the relationship between aesthetic thinking and creative abilities, as well as theoretical approaches to how these skills can be effectively formed in the educational process.