KORXONALARNING TASHQI IQTISODIY FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHNI BOSHQARISH (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqolada tashqi iqtisodiy faoliyatning mohiyati, asosiy tamoyillari va uning korxona rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Tashqi iqtisodiy faoliyatni tashkil qilishda strategik rejalashtirish, xalqaro qonunchilikka rioya qilish, marketing yondashuvlari, innovatsiyalarni joriy etish va risklarni boshqarish kabi tamoyillarning ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada xorijiy adabiyotlar asosida ilmiy yondashuvlar va amaliyotda qo‘llaniladigan metodlar keltirilgan. Tadqiqot natijalari tashqi iqtisodiy faoliyatni samarali boshqarish orqali korxonaning xalqaro bozordagi raqobatbardoshligini oshirish mumkinligini ko‘rsatadi.