IQTISODIYOTNI BARQAROR RIVOJLANTIRISH SHAROITIDA KORXONANING INNOVATSION SALOHIYATINI BOSHQARISH (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada iqtisodiyotni barqaror rivojlantirish sharoitida korxonalarning innovatsion salohiyatini boshqarishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Innovatsion salohiyatni shakllantirish, uni samarali boshqarish tamoyillari va mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqotda innovatsiyalarni boshqarish jarayoni korxona raqobatbardoshligini oshirish va barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashda asosiy omil sifatida ko‘rilgan. Xorijiy va mahalliy tajribalar asosida innovatsion salohiyatni rivojlantirishning istiqbolli yo‘nalishlari ko‘rsatib o‘tilgan.