“YANGI MAQOM NAMUNALARI” (Modern education and development, 2024)
Maqom san’ati xalqimizning nomoddiy madaniy merosi hisoblanib, uni asrash va kelgusi avlodlarga yetkazishda maqom san’ati namoyondalarining ahamiyati katta. Maqom san’atini vujudga kelishi hamda takomillashuv jarayoni albatta bastakorlik ijodiyoti bilan bog’liq. Bastakorlik ijodiyoti mumtoz musiqa merosimizning o‘ziga hos jihatlarini ko’rinishi hisoblanib, uzzoq o‘tmishga ega tariximizning yorqin namunasidir. Bugungi kunda ham ushbu bastakorlik an’anasini davom ettirib kelayotgan ijodkorlar mavjud bo‘lib, ular orasida asosiy faoliyatini maqom san’atini saqlash, takomillashtirishga bag’ishlagan bastakor, O‘zbekiston xalq xofizi, Erkin Ro‘zimatov ijodi alohida ahamiyat kasb etadi.