XRISTIANLIK DININING PAYDO BOʻLISHI, AQIDALARI, ASOSIY YOʻNALISHLARI TAʼLIMOTLARI VA MANBALARI (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqola Xristianlik dinining shakllanishi, uning aqidalari, asosiy yoʻnalishlari va taʼlimotlari haqida keng qamrovli tahlilni taqdim etadi. Unda Xristianlikning milodiy I asrda yahudiylik muhitida Iso Masihning faoliyati natijasida paydo boʻlgani, dastlabki jamoalarning shakllanish jarayonlari, shuningdek, ushbu dinga asos boʻlgan asosiy kitobiy manba – Muqaddas Kitob (Bibliya) haqida soʻz boradi.