KIBER MAKON, KIBER TERRORIZM, KIBER ZO’RAVONLIK(CYBERBULLIYING) TUSHUNCHALARINING MOHIYATI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada kiber makonni internet va axborot-kommunikatsiya texnologiyalari orqali bog‘langan virtual muhit ekanligi haqida gap boradi.Kiber makon real hayotdagi ijtimoiy,iqtisodiy va siyosiy faoliyatni aks ettiruvchi,ammo texnalogiya vositalarida amalga oshiriladigan sohadir. Maqolada Kiber terrorizm axborot –kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanib,hukumat,infratuzilma yoki aholini qo‘rqitish yoki ularga zarar yetkazish maqsadida amalga oshiradigan terroristik faoliyat  haqida yoritilgan.