XORAZMSHOHLAR SHARAJARASINI TUZISH (Modern education and development, 2024)
:  Mazkur maqolada Xorazmshohlar sulolasining shakllanishi, rivojlanishi va tarixiy ahamiyati haqida ma'lumot beriladi. Xorazmshohlar davlati Markaziy Osiyoda XII–XIII asrlarda yirik siyosiy kuch bo‘lgan. Sharjaraning asosiy bosqichlari quyidagicha ko‘rib chiqiladi: sulolaning kelib chiqishi, uning ilk vakillari, davlatni kuchaytirgan hukmdorlar (masalan, Otabek Muhammad va Jaloliddin Manguberdining faoliyati) hamda mo‘g‘ullar bosqini natijasida davlatning qulash sabablari.