BACHADON ENDOMETRIYSINING HOMILADORLIK YUZAGA KELISHIDAGI AHAMIYATI (Modern education and development, 2024)
Endometriy bachadonning ichki qavatini tashkil etuvchi maxsus to'qimadir. Uning holati va funksiyasi ayol reproduktiv salomatligi uchun muhim ahamiyatga ega. Ayniqsa, homiladorlik yuzaga kelishi va davom etishi uchun endometriyning sog'lom bo'lishi zarurdir. Ushbu maqolada endometriyning homiladorlik jarayonidagi o'rni, uning salomatligini ta’minlash uchun zarur omillar va mumkin bo'lgan patologiyalar haqida so'z yuritiladi.