PSIXOLOGIK MASLAHATNI ISH JOYIDA QO’LLASHNING QULAYLIKLARI (Modern education and development, 2024)
Psixologik maslahat ish joyida xodimlarning ruhiy holatini yaxshilash, stressni kamaytirish, motivatsiyani oshirish va jamoaviy ishni samarali tashkil etish uchun muhim vosita hisoblanadi. Ushbu maqola psixologik maslahatning ish joyida qo‘llanishining qulayliklarini ko‘rib chiqadi. Psixologik maslahat ishchilar o‘rtasida o‘zaro tushunishni va hurmatni mustahkamlash, individual va jamoaviy ishning samaradorligini oshirish, shuningdek, konfliktlarni hal qilishda yordam beradi. Shuningdek, xodimlarning farovonligini oshirib, ularning professional o‘sishiga imkon yaratadi. Bu maqola psixologik maslahatning ish joyida qo‘llanishining afzalliklarini yoritadi va uning tashkilotlar uchun zaruriy vosita ekanligini ta'kidlaydi.Психологическое консультирование на рабочем месте является важным инструментом для улучшения психологического состояния сотрудников, снижения стресса, повышения мотивации и эффективной организации командной работы. В данной статье рассматриваются преимущества применения психологического консультирования на рабочем месте. Психологическое консультирование способствует укреплению взаимопонимания и уважения между сотрудниками, повышению эффективности индивидуальной и командной работы, а также помогает в разрешении конфликтов. Кроме того, оно улучшает благосостояние сотрудников и создает возможности для их профессионального роста. Статья подчеркивает важность применения психологического консультирования на рабочих местах и его значимость для организаций.Psychological counseling in the workplace is an important tool for improving employees' mental well-being, reducing stress, increasing motivation, and effectively organizing teamwork. This article examines the benefits of applying psychological counseling in the workplace. Psychological counseling helps strengthen mutual understanding and respect among employees, enhances both individual and team performance, and assists in resolving conflicts. Additionally, it contributes to improving employees' well-being and creates opportunities for their professional growth. The article highlights the advantages of applying psychological counseling in the workplace and emphasizes its necessity for organizations.