MATEMATIKADA TRIGONOMETRIK FUNKSIYALAR (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada trigonometrik funksiyalarning kelib chiqishi tarixi haqida, shuningdek trigonometrik funksiyalarning davri, aniqlanish sohasi, juft – toqligi, o’sish va kamayish oraliqlari, qiymatlar to‘plami kabi muhim xossalari keltirib o’tilgan, grafiklari orqali batafsil tushuntirilgan. Trigonomeriya bo’limini o’qitishdagi muammolar va trigonometrik funksiyalar mavzusini o’qitishda o’qituvchilar uchun metodik tavsiyalar berilgan. В данной статье упоминаются и поясняются история происхождения тригонометрических функций, а также важные свойства тригонометрических функций, такие как период, область определения, четность-нечетность, интервалы приращения и убывания, набор значений. подробно через графики. Приведены проблемы преподавания кафедры тригонометрии и методические рекомендации преподавателям при преподавании предмета тригонометрические функции.