“BERDAQNING SHE’RIYATI: HAQIQAT VA XALQ DARDINING AKS – SADOSI”. (Modern education and development, 2024)
Maqola  qoraqalpoq  adabiyotining  yorqin  namoyondalaridan  biri  bo’lgan  Berdaqning  she’riy  merosini  chuqur  tahlil  qiladi.  Muallif,  Berdaq  she’riyatining  asosiy  temalarini,  uning  xalq  hayoti  va  dardini  tasvirlashdagi  o’ziga  xos  uslubini,  shuningdek,  ijodining  tarixiy  va  ijtimoiy  kontekstini  o’rganadi.  Berdaqning  she’rlarida  xalqning  kundalik  hayoti,  muammolari  va  azob – uqubatlari  tasvirlangan  bo’lib,  bu  she’rlar  nafaqat  adabiy,  balki  psixologik  va  falsafiy  ma’noga  ega.  Maqolada  Berdaqning  asarlarini  xalqning  ruhiy  holatini  aks  ettituvchi,  uning  maqsadi  va  istaklarini  ifodalovchi  san’atkor  sifatida  ko’rib  chiqishadi.  Muallif,  shuningdek,  Berdaqning  she’riyati  orqali  haqiqatni  anglash  va  xalqning  og’ir  holatini  ifodalashdagi  mahoratini  ta’kidlaydi.  Maqola  Berdaqning  zamonaviy  adabiyotdagi  o’rni,  uning  she’rlarining  yuksak  san’at  va  zamonaviy  ijtimoiy  muammolarni  yoritishdagi  ahamiyatini  ko’rsatishga   intiladi.