BOLALARDA MODDA ALMASHUV GENESLI NEFROPATIYALARDA HUJAYRAVIY VA GUMORAL IMMUNITETNING XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2024)
Glomerulalarning bazal membranasidagi distruktiv o'zgarishlar bilan immunoglobulinlar-G va A ning siydik bilan chiqarilishi kuchayadi, shuning uchun qon zardobidagi immunoglobulinlar miqdorini va ularning siydik bilan chiqarilishini aniqlash muhim ahamiyatga ega. Olingan natijalar shuni ko'rsatdiki, o'tkir glomerulonefritda yosh me'yoriga nisbatan IG-J va IG-A miqdori mos ravishda 630 mg% va 130 mg% ga kamayadi: 1025 mg% va 160 mg%. Olingan natijalar shuni ko'rsatdiki, o'tkir glomerulonefritda IG-J va IG-A miqdori mos ravishda 630 mg% va 130 mg% yosh normasi bilan solishtirganda kamayadi: 1025 mg% va 160 mg%. glomerulonefrit, ushbu immunoglobulinlar darajasining pasayishi sezilarli darajada: IG -J-460mg% va IG-A -85%. Barcha bemorlarda immunoglobulin-M darajasi yuqori bo'lgan: OHN bilan 120 mg% va surunkali buyrak etishmovchiligi bilan 155 mg% yosh normasi bilan taqqoslaganda - 98 mg%. Shunday qilib,  immunoglobulinlar va limfotsitlarning asosiy subpopulyatsiyalari miqdorini aniqlash immunitet buzilishlarining mohiyatini tushunishda va to'g'ri terapiyani tanlashda katta ahamiyatga ega.