OʻZBEKISTONDA SOʻNGGI YILLARDA KAMBAGʻALLIKNI QISQARTIRISH BOʻYICHA OLIB BORILAYOTGAN CHORA-TADBIRLAR (Modern education and development, 2024)
Oʻzbekiston Respublikasida soʻnggi yillarda kambagʻallikni qisqartirish davlat siyosatining ustuvor yoʻnalishlaridan biri sifatida belgilangan. Bu borada koʻplab islohotlar va amaliy chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Ushbu maqolada Oʻzbekistonda soʻnggi yillarda kambagʻallikni qisqartirish boʻyicha olib borilayotgan chora-tadbirlar yoritilgan. Xususan, ijtimoiy yordam tizimining takomillashtirilishi, bandlikni oshirish, tadbirkorlikni rivojlantirish, taʼlim va sogʻliqni saqlash tizimlarini yaxshilash kabi yoʻnalishlardagi islohotlar tahlil qilingan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar va qishloq joylaridagi infratuzilma rivoji orqali aholining turmush darajasini yaxshilashga qaratilgan amaliy ishlar haqida soʻz yuritiladi. Maqola kambagʻallikni qisqartirishda erishilgan natijalar va kelgusi rejalarni tushunishga yordam beradi..  In the Republic of Uzbekistan, poverty reduction has been defined as one of the priorities of state policy in recent years.  Many reforms and practical measures are being implemented in this regard.  This article describes the measures taken to reduce poverty in Uzbekistan in recent years.  In particular, reforms in the areas of improving the social assistance system, increasing employment, developing entrepreneurship, and improving education and healthcare systems were analyzed.  It also talks about practical work aimed at improving the living standards of the population through digital technologies and infrastructure development in rural areas.  The article helps to understand the achievements and future plans in poverty reduction.