SUNʼIY INTELLEKTDA BIOMEDITSINA SIGNALLARNI RAQAMLI ISHLASH ALGORITMLARINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH (Modern education and development, 2024)
Ushbu tadqiqot sun'iy intellekt (SI) tizimlarida biotibbiy signallarni tahlil qilish uchun mo'ljallangan raqamli ishlash algoritmlarini takomillashtirishni o'rganadi. Tadqiqotda elektrokardiogramma (EKG) va elektroensefalogramma (EEG) tahlili kabi signalni qayta ishlash vazifalarida hisoblash samaradorligini optimallashtirish va aniqlikni saqlashga alohida e'tibor qaratilgan. Taklif etilgan usullar zamonaviy mashinaviy o'rganish texnikalari, signalni ajratish va shovqinni kamaytirish strategiyalarini o'z ichiga oladi, bu esa sog'liqni saqlashning real vaqt rejimidagi ilovalarini yaxshilashga xizmat qiladi.