MENINGIT -NERV SISTEMASINING XAVFLI YUQUMLI KASALLIGI (Modern education and development, 2024)
Nerv sistemsining yuqumli kasalliklaridan biri Meningitdir. Hozirgi kunda ushbu kasallikning oldini olish chora tadbirlari ancha kuchaytirilgan . Qadimda  bu kasallik  juda xavfli hisoblanib ,xalq orasida epidemiyani  yuzaga keltirgan,90% o’lim bilan yakunlangan.