IKKILAMCHI OLTIN ISHLAB CHIQARISH: ASOSIY KONSEPTLAR VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada oltin ishlab chiqarish jarayonining ikki bosqichli tuzilmasi tahlil qilinadi: asosiy va ikkilamchi oltin qazib olish. Ikkilamchi oltin ishlab chiqarishning umumiy jarayoni, chiqindilardan foydali moddalarning ajratilishi va qayta ishlash texnologiyalari ko‘rib chiqiladi. Maqola oltin ishlab chiqarish sanoatidagi ekologik ta'sirni va uni kamaytirish uchun qo‘llaniladigan yangi texnologiyalarni muhokama qiladi. Yangi texnologiyalarni joriy etish, oltin ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va ekologik xavflarni kamaytirish maqsadida innovatsion yondashuvlarning ahamiyati ko‘rsatiladi.