KUTUBXONASHUNOSLIK FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING AFZALLIKLARI (Modern education and development, 2025)
Kutubxonashunoslik fani, zamon talablariga javob beradigan, axborot va bilimlarni boshqarish, ularga kirish va ularni taqdim etish jarayonlarini o‘rganadigan fan hisoblanadi. Bugungi kunda axborot texnologiyalarining rivojlanishi va raqamli resurslarning ko‘payishi, kutubxonashunoslik fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash zaruratini tug‘dirmoqda. Ushbu maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalarni kutubxonashunoslik fanini o‘qitishda qo‘llashning afzalliklari ko‘rib chiqiladi.