OCHIQ KONCHILIKDA EKSKAVATOR-AVTOMOBIL KOMPLEKSI ISHINI OPTIMALLASHTIRISHNING ASOSIY YO‘LLARI VA TEXNOLOGIYALARI (Modern education and development, 2025)
Ochiq konchilikda ekskavator-avtomobil komplekslarining samaradorligini oshirish konchilik sanoatining samarali rivojlanishi uchun muhimdir. Ushbu maqolada, ekskavatorlar va transport vositalarining samarali muvofiqlashtirilishi va optimallashtirilishi orqali ish unumdorligini qanday oshirish mumkinligi ko‘rib chiqiladi. Maqolada texnologik jarayonlarni optimallashtirish, resurslardan samarali foydalanish, vaqt va energiya sarfini kamaytirish kabi masalalar taqdim etiladi. Shuningdek, optimallashtirishning iqtisodiy jihatlari, kompaniyalarning daromadlarini oshirish va ishlab chiqarish samaradorligini yuksaltirishdagi o‘rni ham o‘rganiladi. Yangi texnologiyalarni joriy etish va transport vositalarini boshqarish jarayonlarini avtomatlashtirish usullari samaradorlikni oshirishga yordam berishi mumkin. Maqolada taqdim etilgan tavsiyalar va metodologiyalar ochiq konchilikda ishlash samaradorligini yaxshilashga xizmat qiladi.