BROWN HARAKATI VA UNING MOLEKULYAR KINETIK NAZARIYADAGI ROLI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola Brown harakati va uning molekulyar kinetik nazariyadagi o‘rni haqida batafsil tahlil beradi. Brown harakati – bu kichik zarralar yoki zarrachalar suyuqlik yoki gazdagi tasodifiy harakatlarini tasvirlaydi. Molekulyar kinetik nazariya, o‘z navbatida, moddalar molekulalarining harakatini va ularning ijtimoiy munosabatlarini o‘rganadigan nazariy asosdir. Ushbu maqolada Brown harakati molekulyar kinetik nazariya bilan qanday bog‘lanishi va uning fizikaviy ma’nosi tushuntiriladi. Shuningdek, zarrachalarning harakatining matematik modellari va tajriba asosida tasdiqlangan formulalar ham ko‘rib chiqiladi.