ZAMONAVIY SHAROITLARDA XALQARO MOLIYA TASHKILOTLARINING O‘RNI (Modern education and development, 2025)
Birinchi navbatda tizimli islohotlarning yo‘qligi bilan bog‘liq bo‘lgan zamonaviy moliyaviy muammolarni hal qilish mamlakatlarning global iqtisodiy makonga integratsiyalashuvini o‘z ichiga oladi, bu davlatni yanada o‘zgartirish va xususiy iqtisodiyotga asoslangan bozor iqtisodiyotini qurish vositasi sifatida ko‘rib chiqilishi kerak.                       Xalqaro moliya tashkilotlari jahon iqtisodiyotining eng muhim bo‘g‘inlaridan biri bo‘lib, mamlakatlarning yanada rivojlanishi uchun zarur bo‘lgan moliyaviy resurslarning muhim manbai hisoblanadi. Jahon iqtisodiyoti va xalqaro iqtisodiy munosabatlarga ta’sir ko‘rsatadigan tuzilmalar tizimida xalqaro moliya tashkilotlari alohida o‘rin tutadi.        The solution of modern financial problems caused primarily by the lack of structural reforms provides for the integration of countries into the global economic space, which should be considered as an instrument for further transformation of the state and building a market economy based on private property and the rule of law. International financial organizations are one of the most important links in the global economy and a significant source of financial resources needed by countries for further development. International financial organizations occupy a special place in the system of structures that influence the world economy and international economic relations.