YADROLARNING PARCHALANISHI (Modern education and development, 2025)
Yadro – bu atomning markazida joylashgan qism bo'lib, atomning asosiy massasi va zaryadi to'plangan joydir. Yadro asosan ikki turdagi zarralardan iborat.. U shuningdek, yadro energiyasi va parchalanuvchi jarayonlar bilan bog'liq bo'lib, yadro fizikasi va yadro energetikasidagi tajribalar uchun asos bo'ladi.The nucleus is the part in the center of the atom, where the main mass and charge of the atom are concentrated. The nucleus consists mainly of two types of particles. It is also related to nuclear energy and fission processes, and is the basis for experiments in nuclear physics and nuclear energy.Ядро – это часть в центре атома, где сосредоточена основная масса и заряд атома. Ядро состоит в основном из двух типов частиц. Оно также связано с ядерной энергетикой и процессами деления и является основой экспериментов по ядерной физике и ядерной энергетике.