OPTIK TOLALI TIZIMLAR VA LAZERLARNI ISHLATILISHI (Modern education and development, 2025)
Optik tolalar tizimlari yorug'lik signalini o'z ichiga oladigan quvurlar sifatida ishlaydi. Ular silikondan yoki maxsus materiallardan tayyorlanadi va uzun masofalarda ma'lumot uzatish uchun qo'llaniladi. Optik tolalar, asosan, ikki turga bo'linadi: multimodal va single-mode. Multimodal tolalar ko'p yorug'lik yo'nalishlarini qabul qilishi mumkin, single-mode tolalar esa bitta yo'nalishdan foydalanadi. Ular yuqori tezlikda ma'lumot uzatib, elektromagnit shovqinlardan kam zarar ko'radi.Optical fiber systems work as pipes that carry the light signal. They are made of silicone or special materials and are used for data transmission over long distances. Optical fibers are mainly divided into two types: multimode and single-mode. Multimode fibers can receive multiple directions of light, while single-mode fibers use only one direction. They transmit data at high speed and are less affected by electromagnetic interference.Оптоволоконные системы работают как трубы, по которым передается световой сигнал. Они изготавливаются из силикона или специальных материалов и используются для передачи данных на большие расстояния. Оптические волокна в основном делятся на два типа: многомодовые и одномодовые. Многомодовые волокна могут принимать свет в нескольких направлениях, тогда как одномодовые волокна используют только одно направление. Они передают данные на высокой скорости и меньше подвержены влиянию электромагнитных помех.