SUV TANQISLIGI SHAROITINING G‘O‘ZA O‘SIMLIGIDAGI FIZIOLOGIK VA BIOKIMYOVIY JARAYONLARIGA TA’SIRI (Modern education and development, 2025)
G‘o‘za o‘simligi (Gossypium L.) - bu dunyo bo‘ylab keng miqyosda ekiladigan eng muhim qishloq xo‘jalik ekinlaridan biri. Butun jahon miqyosida g‘o‘za o‘simligi muhim tabiiy tolali ekinlardan biri hisoblanib, uning tolalari asosan to‘qimachilik sanoatida qo‘llaniladi [7]. G‘o‘zadan olinadigan paxta tolasi nafaqat kiyim-kechak ishlab chiqarishda, balki turli sanoat tarmoqlarida ham keng qo‘llaniladi.