O’ZBEKISTONDA ONLAYN SAVDO RIVOJLANISHINING STRATEGIK TAHLILI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning elektron tijorat bozorining strategik tahlili, yuqori potensialga ega bo‘lgan sohalar, o‘sish dinamikasi va raqobat muhiti haqida ma’lumot berilgan. O‘zbekistonning onlayn savdo bozoridagi o‘sish sur’ati va undagi yirik o‘rinlarni egallagan segmentlar, jumladan oziq-ovqat, kiyim-kechak, elektronika va uy-ro‘zg‘or buyumlari kabi sohalar tahlil qilingan. Bozorning rivojlanishiga ta’sir qiluvchi omillar, masalan, texnologik yutuqlar, iste'molchilarning onlayn xarid qilishga bo‘lgan qiziqishi va davlat siyosati ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, raqobat muhiti va kichik bizneslarning raqobatbardoshlikni oshirish yo‘llari ham tahlil qilingan.