O‘ZBEKISTONDA METAPNEVMOVIRUSNING EPIDEMIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA PROFILAKTIK CHORA-TADBIRLAR (Modern education and development, 2025)
Metapnevmovirus (HMPV) — virusli infeksiya bo‘lib, Pneumoviridae oilasiga mansub va asosan havo-tomchi yo‘li orqali yuqadi. Kam hollarda esa ifloslangan yuzalar bilan aloqa orqali ham tarqalishi mumkin. Ushbu virus odatda kuz-qish mavsumida faol tarqaladi va asosan immuniteti zaif bolalar, qariyalar hamda surunkali kasalliklarga ega insonlar uchun xavfli hisoblanadi.