JINOYATCHILIK, QONUNBUZARLIK XULQI VA MOTIVATSIYA (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada jinoyatchilikning ijtimoiy sabablari va ular bilan bog’liq boʻlgan qonunbuzarlik xulqiga e’tibor qaratadi. Ijtimoiy muhit, iqtisodiy tengsizlik, oilaviy tarbiya va ta’limning yetishmovchiligi jinoyatchilikga olib keluvchi asosiy omillar sifatida koʻrib chiqiladi. Jamiyatdagi adolatsizlik, tengsizlik, shuningdek, ma’naviy qadriyatlarning zaiflashishi shaxsni qonunbuzarlikga undashi mumkinligi ta’kidlanadi.