LOMBARD XIZMATLARINI KO'RSATUVCHI SUB'EKTLARDA BUXGALTERIYA HISOBI (Modern education and development, 2025)
Lombardlar, asosan, qisqa muddatli kreditlar berish va garov sifatida turli xil qiymatli narsalarni qabul qilish uchun mo'ljallangan moliya institutlaridir. Ular o'z faoliyatlarini amalga oshirishda, bir tomondan, mijozlarga moliyaviy yordam ko'rsatish, boshqa tomondan esa, o'zlarining iqtisodiy manfaatlarini himoya qilish maqsadida turli xil moliyaviy operatsiyalarni amalga oshiradilar. Lombard xizmatlarini ko'rsatuvchi sub'ektlarda buxgalteriya hisobi, shubhasiz, muhim rol o'ynaydi, chunki buxgalteriya hisobi orqali lombardlar o'z moliyaviy holatini, aktivlar va passivlar o'rtasidagi muvozanatni, shuningdek, mijozlar bilan hisob-kitoblarni nazorat qilish imkoniyatiga ega bo'ladilar.