“MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA EKOLOGIK ONGNI SHAKLLANTISHNING PSIXOLOGIK YECHIMI” (Modern education and development, 2025)
Ushbu tezisda maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik dunyoqarashni shakllantirish bilan bog'liq muammolarni tahlil qilishga bag'ishlangan. Maqolada erta bolalik davrida ekologik ongni rivojlantirishgata'sir qiluvchi asosiy jihatlar ko'rib chiqiladi. Tadqiqot zamonaviy adabiyotlar va empirik ma'lumotlarni ko'rib chiqish, shuningdek, maktabgacha ta'lim tashkilotlarida pedagogik va psixologik amaliyotni joriy etish tajribasiga asoslangan.