YURAK ISHEMIK KASALLIKLARIDA HAMSHIRALIK PARVARISHI (Modern education and development, 2025)
Yurak ishemik kasalliklari — bu yurakning qon ta'minoti yetishmovchiligi natijasida yuzaga keladigan holat bo'lib, u yurak mushaklarining zararlanishiga olib keladi. Ushbu kasalliklar, asosan, ateroskleroz, qon tomirlarining torayishi va boshqa yurak-qon tomir tizimi bilan bog'liq muammolar natijasida paydo bo'ladi. Yurak ishemik kasalliklarida hamshiralik parvarishi muhim ahamiyatga ega, chunki hamshiralarning roli bemorlarning sog'lig'ini yaxshilashda va ularning hayot sifatini oshirishda katta ahamiyatga ega.Ишемическая болезнь сердца – состояние, возникающее вследствие недостаточного кровоснабжения сердца, что приводит к повреждению сердечной мышцы. Эти заболевания в основном возникают в результате атеросклероза, сужения сосудов и других проблем, связанных с сердечно-сосудистой системой. Сестринская помощь при ишемической болезни сердца важна, поскольку важна роль медицинских сестер в улучшении здоровья пациентов и повышении качества их жизни.Ischemic heart disease is a condition that occurs as a result of a lack of blood supply to the heart, which leads to damage to the heart muscle. These diseases mainly occur as a result of atherosclerosis, narrowing of blood vessels and other problems related to the cardiovascular system. Nursing care in ischemic heart disease is important because the role of nurses is important in improving the health of patients and improving their quality of life.