TASHKILOT UCHUN MA’LUMOTLAR BAZASINI BOSHQARISH TIZIMINI ISHLAB CHIQISH VA TAHLIL QILISH (Modern education and development, 2025)
Mazkur bitiruv ishi tashkilot uchun ma'lumotlar ba’zasini boshqarish tizimini ishlab chiqish va tahlil qilishga bag‘ishlangan. Ish doirasida tashkilot faoliyatida ma'lumotlarni samarali boshqarish va qayta ishlash imkonini beruvchi tizim ishlab chiqish, uning texnologik va funksional xususiyatlari o‘rganiladi. Loyihaning asosiy maqsadi — ma'lumotlar ba’zasini optimallashtirish orqali tashkilot ish unumdorligini oshirishdir.Данная выпускная работа посвящена разработке и анализу системы управления базой данных для организации. В рамках исследования разрабатывается система, позволяющая эффективно управлять и обрабатывать данные в деятельности организации, изучаются её технологические и функциональные особенности. Основная цель проекта — повышение производительности организации за счёт оптимизации базы данных.This graduation project is dedicated to the development and analysis of a database management system for an organization. Within the scope of the research, a system enabling efficient management and processing of organizational data is developed, and its technological and functional features are studied. The main objective of the project is to enhance organizational productivity through database optimization.