LEXICOLOGY BRANCH OF LINGUISTICS . TYPES OF LEXICOLOGY (Modern education and development, 2025)
Lexicology is a branch of linguistics that studies the composition of the language dictionary, that is, the lexicon of a specific language. Lexicology studies each word not in isolation, but in relation to other words. Lexicology is closely related to such branches of linguistics as lexicography, phraseology, semasiology or semantics, etymology, stylistics, and the study of word formation. This article simply  shows that what are homonyms an conversion as well as gives examples.лексикология — раздел языкознания, изучающий состав словаря языка, то есть лексикон конкретного языка. Лексикология изучает каждое слово не изолированно, а в связи с другими словами. Лексикология тесно связана с такими разделами языкознания, как лексикография, фразеология, семасиология или семантика, этимология, стилистика и учение о словообразованиях. В этой статье просто показано, что такое омонимы и конверсия, а также приведены примеры.Leksikologiya til lugʻati tarkibini, yaʼni muayyan tilning leksikasini oʻrganuvchi tilshunoslikning boʻlimidir. Leksikologiya har bir so‘zni alohida emas, balki boshqa so‘zlarga nisbatan o‘rganadi. Leksikologiya tilshunoslikning leksikografiya, frazeologiya, semasiologiya yoki semantika, etimologiya, stilistika, soʻz yasalishini oʻrganish kabi sohalari bilan chambarchas bogʻliq. Ushbu maqola shunchaki omonimlarning konvertatsiya ekanligini ko'rsatadi va misollar keltiradi.