HALIMA XUDOYBERDIYEVA SHE’RLARIDAGI AYOL OBRAZINING STILISTIK XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Maqolada shoira ijodidagi ayol obrazining stilistik va mazmuniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Unda ayolning jamiyatdagi o‘rni, ijtimoiy roli, ichki dunyosi, hissiyotlari hamda orzulari chuqur tahlil etilgan. Shoira ayol obrazini metaforalar, ramziy tasvirlar va realizm usullari orqali ilhom bilan yaratib, uning sevgi, qayg‘u va o‘zgarishlarini samimiy ifoda etadi. Xudoyberdiyeva ijodida ayolning ma’naviy izlanishlari, oilaviy munosabatlari, jamiyatdagi o‘rni, ijtimoiy kurashlari va orzulari yorqin tasvirlangan. Maqolada shoira ijodidagi ayol obrazining stilistik va mazmuniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Unda ayolning jamiyatdagi o‘rni, ijtimoiy roli, ichki dunyosi, hissiyotlari hamda orzulari chuqur tahlil etilgan. Shoira ayol obrazini metaforalar, ramziy tasvirlar va realizm usullari orqali ilhom bilan yaratib, uning sevgi, qayg‘u va o‘zgarishlarini samimiy ifoda etadi. Xudoyberdiyeva ijodida ayolning ma’naviy izlanishlari, oilaviy munosabatlari, jamiyatdagi o‘rni, ijtimoiy kurashlari va orzulari yorqin tasvirlangan.