BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARIDA IJODIY QOBILIYATLARNI ANIQLASH VA RIVOJLANTIRISH XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola  individual imkoniyatlarini ochib berish, ijodiy fikrlashni rivojlantirish va ijodiy faoliyatning turli qiziqishni shakllantirish uchun sharoit yaratish,  shuningdek,  iqtidorli bolalarni aniqlash, balki o'z qobiliyatini namoyon eta boshlaganlarni ham qo'llab-quvvatlash, kuzatish, sinab ko'rish va ijodiy topshiriqlarni berish  orqali ijodiy moyilliklarni aniqlash; ta'limga individual yondashuvlarni ishlab chiqish, har bir bolada tajriba o'tkazish va o'z fikrlarini ifoda etish uchun o'zini erkin va ishonchli his qiladigan muhitni yaratish kabi fikrlar ilgari suriladi.