O‘ZBEKISTONDA ZAMONAVIY TAEKVONDO SPORT TURINING ASOSIY MUAMMOLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda zamonaviy taekvondo sportining rivojlanishidagi asosiy muammolar tahlil qilingan. Taekvondo sporti O‘zbekistonda muvaffaqiyatli rivojlanayotgan bo‘lsa-da, uning yanada kengayishi va sifat jihatidan yuksalishi uchun bir qator muammolarni hal qilish zarur. Muammolar orasida malakali murabbiylar yetishmovchiligi, moliyaviy resurslar va infratuzilma masalalari, hududiy rivojlanishdagi nomutanosiblik, raqobat muhitining sustligi va axborot targ‘iboti ishlari bor. Ushbu maqolada taekvondo sportini rivojlantirishga qaratilgan yechimlar ham keltirilgan.This article analyzes the main problems in the development of modern taekwondo sports in Uzbekistan. Although taekwondo is successfully developing in Uzbekistan, a number of problems need to be solved for its further expansion and quality improvement. Problems include the lack of qualified trainers, financial resources and infrastructure issues, disparity in regional development, weak competitive environment and information dissemination. This article also presents solutions aimed at developing the sport of Taekwondo.