EGILUVCHANLIK SIFATINI RIVOJLANTIRISH USULLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola shundan iboratki, Jismoniy tarbiya jarayonida egiluvchanlik rivojlantirishni o‘ta kuchaytirib yuborish bo‘g‘imlar, paylarning deformatsiyalanishiga va gavda tuzilishining buzilishiga, shuningdek, boshqa jismoniy qobiliyatlarni ko‘rsata ololmaslikka olib keladi. Uni shu darajada olib borish kerakki, harakatni bajarishga to‘sqinlik qilmasin. Buning uchun egiluvchanlik amplitudasining kattaligi ortiqcha bo‘lishi, ya’ni egiluvchanlikni saqlab, ehtiyot qilib ishlatish lozim. Bu esa harakatlarni ortiqcha zo‘riqishsiz, mushaklarga ziyon yetkazmasdan bajarishiga yordam beradi.This article is based on the fact that excessive development of flexibility during physical education leads to deformation of joints, ligaments and body structure, as well as inability to demonstrate other physical abilities. it should be carried to such an extent that it does not prevent the execution of the action. For this, the amplitude of the elasticity should be excessive, that is, it is necessary to maintain the elasticity and use it carefully. this helps to perform the movements without excessive strain and without damaging the muscles.