KRAXMAL OLISHDA KARTOSHKA NAVLARINI TANLASHNING AHAMIYATI (Modern education and development, 2024)
O‘zbekistonda hozirgi paytgacha umumqabul qilingan kartoshka seleksiyasining asosiy yo‘nalishlaridan tashqari hozirgi paytda qayta ishlashga yaroqlilik ham yangi navlarga qo‘yiladigan talablardan biri bo‘lib xizmat qilishi lozim.Oсновных направлений селекции картофеля, общепринятых до настоящего времени в Узбекистане, одним из требований к новым сортам должна быть также пригодность к переработке.In addition to the main directions of potato selection that have been generally accepted in Uzbekistan until now, suitability for processing should also serve as one of the requirements for new varieties.