RIVOJLANGAN XORIJIY MAMLAKATLARDA TAʼLIMI TARBIYANI TASHKIL ETISH TAJRIBALARI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada rivojlangan xorijiy mamlakatlardagi ta'lim va tarbiyani tashkil etish tajribalari, ularning asosiy tamoyillari va yondashuvlari haqida batafsil ma'lumot beriladi. Bu tajribalar O'zbekiston kabi mamlakatlar uchun ta'lim tizimini rivojlantirishda foydali bo'lishi mumkin, chunki har bir mamlakat o'zining ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlariga mos ravishda ta'lim tizimini takomillashtirishga intiladi. Ta'lim jarayonini zamonaviylashtirish va sifatini oshirish uchun ushbu tajribalarni o'rganish va tatbiq etish zarur.This article provides detailed information about the experience of organizing education and training in developed foreign countries, their main principles and approaches. These experiences can be useful in the development of the education system for countries like Uzbekistan, because each country strives to improve the education system in accordance with its socio-economic conditions. It is necessary to study and implement these experiences in order to modernize the educational process and improve its quality.