ISTEʼMOLCHI TANLOVI NAZARIYASI (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqola isteʼmolchi tanlovi nazariyasi tahlil qilinadi, uning asosiy tamoyillari, tushunchalari va isteʼmolchilarning iqtisodiy qarorlar qabul qilish jarayonida qanday rol o‘ynashi ko‘rsatib beriladi. Isteʼmolchi tanlovi, iqtisodiy nazariyalar asosida, resurslarning cheklanganligi sharoitida isteʼmolchilarning qondirishlari mumkin bo‘lgan ehtiyojlar va istaklarni maksimal darajada qondirishga qaratilgan. Bu maqola isteʼmolchi tanlovi nazariyasining asosiy tushunchalarini, shuningdek, real hayotdagi amaliy ahamiyatini ko‘rsatadi.