IQTISODIY BAZIS TUSHUNCHALARI (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqolada, iqtisodiy bazisning tushunchalari va uning ijtimoiy-iqtisodiy tizimlardagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Iqtisodiy bazis, odatda, ishlab chiqarish kuchlari va ishlab chiqarish munosabatlarining o‘zaro aloqasiga asoslanadi hamda jamiyatning iqtisodiy asosini tashkil qiladi. Ushbu tushunchaning mohiyati, uning ijtimoiy rivojlanishdagi ahamiyati va zamonaviy iqtisodiy sharoitda namoyon bo‘lishi muhokama qilinadi.