BOZOR MUVOZANATI VA UNING MOHIYATI (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqolada, bozor muvozanati tushunchasi, uning iqtisodiy jarayondagi o‘rni va ahamiyati keng yoritiladi. Bozor muvozanati, talab va taklifning muvofiqlashuvi natijasida shakllanuvchi muvozanat nuqtasi orqali iqtisodiyotdagi barqarorlik va samaradorlikni ta’minlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Maqolada bozor muvozanati asoslari, unga ta’sir qiluvchi omillar va uning amaliyotda qo‘llanilishi haqida fikr yuritiladi.