O’ZBEK TILSHUNOSLIGI FRAZEOLOGIYASI VA UNING GRAMMATIK XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqola o’zbek tilshunosligining muhim tarmoqlaridan biri bo’lgan frazeologiya sohasi va frazeologizmlarning grammatik xususiyatlari haqida fikr yuritiladi. Bir-biriga bog’langan so’zlarning ma’lum bir ma’noni anglatuvchi barqaror birikma, odatda, o’zaro bog’liq bo’lgan so’zlarning ma’nosi bilan emas, balki butun birlik ma’nosi frazeologiya deb ataladi. Frazeologik birliklar ko’pincha o’ziga xos grammatik xususiyatlarga ega bo’lib, ularni tushunish va foydalanish tilning boyligini aks ettiradi.This article reflects on the field of phraseology, which is one of the important branches of Uzbek linguistics, and the grammatical features of phraseologisms. A stable combination of connected words that means a certain meaning, usually not the meaning of the related words, but the meaning of the whole unit is called phraseology. Phraseological units often have their own grammatical features, and their understanding and use reflect the richness of the language.