SEZGILAR HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHA. SEZGILARNING NERV-FIZIOLOGIK ASOSLARI (Modern education and development, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada bizni o‘rab turgan tashqi olamdagi narsa va hodisalarning juda ko‘p belgi va xususiyatlari mavjud. Masalan, narsalarning rangi, ta’mi, hidi, qattiq yoki yumshoqligi, g‘adir-budur yoki tekisligi, harorat va boshqalar. Ana shu narsa va hodisalarning turli xil belgi, xususiyatlarini biz ham turlicha sezgi a’zolarimiz orqali ongimizda aks ettirishimiz haqida so’z borgan.данная научная статья содержит множество признаков и характеристик вещей и явлений внешнего мира, которые нас окружают. например, цвет вещей, вкус, запах, твердость или мягкость, шероховатость или плоскостность, температура и т. д. Было сказано, что мы также отражаем в своем сознании различные знаки и характеристики этих вещей и событий через разные органы чувств.a complex mental process, such as the perception of a person by a person, is formed as a result of changes in the need for communication, knowledge and work along with the development of the perceiver. at the end of the first month of life, at the beginning of the second month, first with a smile, then with a revival complex towards him, the child separates from the environment that hurts adults.