NITROBENZOL TOKSIKOLOGIK AHAMIYATI, TAHLIL USULLARI (Modern education and development, 2024)
Nitrobenzol toksik ta'sirga ega bo‘lib, uning asosiy zararli ta'siri kislorod yetishmovchiligi va organlar faoliyatining buzilishi bilan bog‘liq. Nitrobenzol organizmga asosan nafas olish, teri orqali yoki tasodifan yutib yuborilishi bilan tushadi va uning toksikligi jiddiy salbiy ta'sirlarni keltirib chiqarishi mumkin.