BARQAROR ARXITEKTURA TAMOYILLARI VA YONDASHUVLARI (Modern education and development, 2024)
Barqaror arxitektura tamoyillari va yondashuvlari barqarorlikni ta’minlash uchun qurilish jarayonida resurslarni tejash, energiya samaradorligini oshirish, chiqindilarni kamaytirish, va tabiiy manbalar bilan uyg‘unlikda ishlash kabi maqsadlarni o'z ichiga oladi. Bu yondashuvlar atrof-muhitga ta'sirni minimal darajaga yetkazishga qaratilgan bo‘lib, quyidagi asosiy tamoyillarni qamrab oladiПринципы и подходы устойчивой архитектуры включают цели сохранения ресурсов в процессе строительства, повышения энергоэффективности, сокращения отходов и работы в гармонии с природными ресурсами для обеспечения устойчивости. Эти подходы направлены на минимизацию воздействия на окружающую среду и включают следующие ключевые принципыThe principles and approaches of sustainable architecture include the goals of conserving resources during the construction process, increasing energy efficiency, reducing waste, and working in harmony with natural resources to achieve sustainability. These approaches aim to minimize environmental impact and include the following key principles