ЮҚОРИ СИНФ ЎҚУВЧИЛАРИДА ФАОЛ ФУҚАРОЛИК ПОЗИЦИЯСИНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ НАЗАРИЙ-АМАЛИЙ ТАХЛИЛИ (тарбия фани мисолида ) (Modern education and development, 2024)
Мақолада фуқаровий фаолликни ижтимоий-сиёсий ва меҳнат фаолиятига ижодий ёндашув сифатида баҳолаш ва юқори синф ўқувчиларида фаол фуқаролик позициясини шакллантиришнинг ҳуқуқий-меъёрий ва педагогик асослари ҳақида сўз юритилган.В статье идёт речь, о педагогическских основ и правовых норм формирования активной гражданской позиции старшеклассников и оценка гражданской активности как творческий подход к социально-политическую и трудовую деятельность.  The article discusses the legal, regulatory and pedagogical basis for the assessment of civic activism as a creative approach to socio-political ,labor activities and the formation of active citizenship in high school students.