GLASS COMPOSITE REINFORCEMENT FOR STRENGTHENING COMPRESSIVE COLUMNS (Modern education and development, 2024)
Колонна является важнейшим элементом конструкции, передающим нагрузку от перекрытий на фундамент, и ее надлежащая прочность имеет первостепенное значение. Выход из строя колонны может привести к обрушению всей каркасной конструкции. Целью данного исследования является проверка эффективности метода укрепления колонны. Ustun orayopma konstruksiyasidan tushayotgan yuklarni poydevorga uzatuvchi eng muhim konstruktiv element bo‘lib, uning mustahkamligi katta ahamiyatga ega. Ustunning shkastlanishi binoni tashkil etuvchi konstruksiyalarning qulashiga olib kelishi mumkin. Ushbu tadqiqotning maqsadi ustunni mustahkamlash usulining samaradorligini tekshirishdir.The column is the most important structural element transmitting floor loads to the foundation, and its proper strength is of paramount importance. Failure of a column can lead to the collapse of the entire frame structure. The purpose of this study is to test the effectiveness of the column strengthening method.