NAVOIY VILOYATIDA KICHIK BIZNES SUB’YEKTLARINI RIVOJLANISH MASALALARI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada viloyatda kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish yo‘nalishlari, kichik biznesni milliy iqtisodiyotdagi o‘rni va axamiyati iqtisodiy ko‘rsatkichlar orqali yoritilgan. Kichik biznes va xususiy tadbirkorlik bozor muhitiga tez moslasha olishi, bandlikni ta’minlash, daromadlarni shakllantirish va shu orqali uning tengsizligini yumshatish hamda o‘rta mulkdorlar qatlamini qaror toptirishdagi afzalliklari ochib berilgan. В данной статье описаны направления развития малого бизнеса и частного предпринимательства в регионе, роль и значение малого бизнеса в национальной экономике через экономические показатели. Выявлены преимущества малого бизнеса и частного предпринимательства в быстрой адаптации к рыночной среде, обеспечении занятости, получении доходов и тем самым сокращении неравенства, а также поиске решения для среднего класса собственников.This article describes the directions of development of small business and private entrepreneurship in the region, the role and importance of small business in the national economy through economic indicators. The advantages of small business and private entrepreneurship in quickly adapting to the market environment, providing employment, generating income and thus reducing inequality, as well as finding a solution for the middle class of owners have been revealed.