TIJORAT BANKLARINING MOLIYAVIY HISOBOTLARINI XALQARO STANDARTLARGA MUVOFIQ RAVISHDA TAYYORLASHNING AFZALLIKLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Modern education and development, 2024)
Tijorat banklarining moliyaviy hisobotlarini xalqaro standartlarga muvofiq ravishda tayyorlash, moliyaviy ma'lumotlarning ishonchliligini va xalqaro darajada qabul qilinishini oshiradi. Ushbu yondashuv hisobotlarning bir xilligi va tushunarli bo‘lishini ta’minlaydi, natijada bankning xalqaro miqyosda kredit reytingi va investitsion jozibadorligi ortadi. Shu bilan birga, xalqaro standartlarga o‘tish orqali moliyaviy shaffoflik yuqori darajada ta'minlanadi va bu global investorlarga tijorat banklarining moliyaviy ahvoli haqida aniqroq tasavvur beradi. Xalqaro standartlarga mos ravishda tayyorlangan hisobotlar, banklarning xalqaro miqyosda samaradorligini oshirishga va raqobatbardoshligini ta’minlashga imkon beradi.