BERUNIY FALSAFIY QARASHLARI (Modern education and development, 2024)
Beruniy falsafiy qarashlari, uning ilm-fan va madaniyatga qo'shgan hissasi bilan bir qatorda, insoniyatning tafakkur tarixi uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada Beruniyning falsafiy g'oyalari, ularning asosiy yo'nalishlari, va zamonaviy falsafa bilan aloqalari muhokama qilinadi. Beruniy, o'z asarlarida tabiat, inson va uning o'rni haqida chuqur o'y-fikrlarga ega bo'lib, bu fikrlar orqali insoniyatning bilim va ma'naviyatini yuksaltirishga intildi.